E-(nayi)Değirmen Nedir?

E-(nayi)Değirmen (ki bundan sonra Enayi Değirmen olarak anılacaktır, zira yazılışı zorluyor insanı) subjektif, katılımcı, periyodları belirsiz, asla herhangibir şeye alternatif olmayan, ama itirazı da esas kabul eden enayi birşeydir.
"Okuram kardaş yazı bilmem/
Bu yazı da gördük, gelecek yazı bilmem"
diyen ozanın aksine burada okuyan herkes hemen yazmalıdır: Yorum yaparak ve yazar olarak.
Blog, Bozcaada Derneği üyeleri dışındakilere de doğal olarak açık olduğundan, üyeler tarafından bilinen bazı konular tekrar edilebilir.

Enayi Değirmen Niye Var?

Bozcaada haberlerini düzenli olarak aldığımız E-Değirmen'in yayınının bir süreliğine kesilmesi ve bir enayinin bir kereliğine diye yola çıktığı halde, adaseverlerin ısrarı üzerine Bozcaada ve ilgili herşey üzerine yazılsın ve herkes katılsın diye var.

Şimdi bırakın kendinizi, içinizde bir Ada imgesi, ve..
itiraz edin:
İtiraz değişim, değişim yaşamdır.
Kısaca "İtiraz Esastır"

12 Haziran 2007 Salı

Mavitay Çocukların Kültür Evi

Derneğimiz üyelerinden Ayla ve Deniz Çınaroğlu tarafından hazırlanan MAVİTAY Çocukların Kültürevi açılışına davetlisiniz.

Her türlü katkı: duyuru, kitap,... memnuniyetle kabul edileceğini düşünüyorum.

------

ÇANAKKALE TÜBİNGEN TROİA VAKFI

MAVİTAY ÇOCUKLARIN KÜLTÜR EVİ

AÇILIYOR

5-15 yaş çocuklarına yönelik MAVİTAY Çocukların Kültür Evi, Çanakkale Tübingen Troia Vakfı’nın bir yan kuruluşu olarak 20 Haziran 2007 tarihinde açılıyor.

MAVİTAY Çocukların Kültür Evi, sembolik, düşük ücretli üyelik sistemiyle çalışarak, çağdaş kitaplarla donanmış kütüphanesi, piano ve modern elektronik donanımlı toplantı-gösteri-müzik salonu, çok amaçlı işlik ve bahçesiyle, kendisini geliştirmek isteyen çocuklara hizmet verecek.

Yaz aylarından başlayarak sürdürülecek sanat – kültür etkinlikleriyle MAVİTAY Çocukların Kültür Evi, çocuklarımızın okul dışı zamanlarını olumlu çabalarla değerlendirerek ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmayı, sosyal alanda girişim- katılım- davranış eğitimiyle onların ufkunu genişletmeyi amaçlıyor.

Toplam 220 m2 kapalı yaşam alanına sahip, iç bölümleri yeniden modern biçimde yapılanmış tarihi binada, kütüphane 36 m2, toplantı-gösteri-müzik salonu 47 m2, işlik-atölye alanı 45 m2 yer kaplıyor. Ayrıca 50 m2’lik bir bahçesi var.

Yetenekleri öne çıkaracak ilk geniş kapsamlı ve ileriye dönük proje olarak eleme-seçme yöntemiyle bir çocuk korosu oluşturulacak.

MAVİTAY Çocukların Kültür Evi, bu hizmetlerin gerçekleşmesinde, tüm Çanakkale halkının ilgi ve desteğini bekliyor.

MAVİTAY Çocukların Kültür Evi

İsmetpaşa Mahallesi

Hasan Mevsuf Sokak

No:43 – Çanakkale

Tel: 0286 - 212 64 24

mavitaycocukkulturevi@gmail.com

Hiç yorum yok: