E-(nayi)Değirmen Nedir?

E-(nayi)Değirmen (ki bundan sonra Enayi Değirmen olarak anılacaktır, zira yazılışı zorluyor insanı) subjektif, katılımcı, periyodları belirsiz, asla herhangibir şeye alternatif olmayan, ama itirazı da esas kabul eden enayi birşeydir.
"Okuram kardaş yazı bilmem/
Bu yazı da gördük, gelecek yazı bilmem"
diyen ozanın aksine burada okuyan herkes hemen yazmalıdır: Yorum yaparak ve yazar olarak.
Blog, Bozcaada Derneği üyeleri dışındakilere de doğal olarak açık olduğundan, üyeler tarafından bilinen bazı konular tekrar edilebilir.

Enayi Değirmen Niye Var?

Bozcaada haberlerini düzenli olarak aldığımız E-Değirmen'in yayınının bir süreliğine kesilmesi ve bir enayinin bir kereliğine diye yola çıktığı halde, adaseverlerin ısrarı üzerine Bozcaada ve ilgili herşey üzerine yazılsın ve herkes katılsın diye var.

Şimdi bırakın kendinizi, içinizde bir Ada imgesi, ve..
itiraz edin:
İtiraz değişim, değişim yaşamdır.
Kısaca "İtiraz Esastır"

1 Temmuz 2007 Pazar

E(nayi) Fotograflar Dizisi 2: Trafikte İyileştirme Uygulamaları




Trafik konusunda yerel yöneticilerimiz ve ekipleri kararlaştırılmış iyileştirme çalışmalarını yakından izliyorlar ve göz açtırmadan gereğinin yapılmasını sağlamaya büyük bir çaba gösteriyorlar.
Gözlüyoruz ve seviniyoruz.
Ancak galiba temel sorun yine aynı "Eğitim Şart"!..
Kısa gözlemlerden e(nayi) fotograflar işte burada:


Yeni otopark alanımız hazır; sadece yolunun tamamlanmasını bekliyoruz :



Nasıl da girdin oraya?



Vermezlerse biz kendimiz alırız yolları da, parkları da!




Çeşit çeşit işgal var!

Yaşasın Trafik Önlemleri; artık tüm yollar bizim!


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Trafikte; alt yapı hazırlanmadan yapılan iyileştirme uygulamaları kimi zaman karmaşaya sebep oluyor. Oluşturulan park yerleri araç yoğunluğu karşılayamamakta.
Böyle uygulamaları yapmak için altyapının hazır hale getirilmesi gerekmekte diye düşünüyorum.

Fahri

Adsız dedi ki...

Bir yerden de baslamak gerekir herhalde; bu tür konular kısa, orta ve uzun vadeli basamaklarda cözülebilir; bir anda cözülemiyeceği gibi çok uzun vadeye de bırakılması doğru olmaz.
bence herseyden önce düşünce şeklimizi değiştirmemiz gerekir; onun için de işin amacını net birşekilde ortaya koymak ve o amaçta uzlaşmak şarttır.

Adsız dedi ki...

her yaz sezonu olduğu gibi bu sezondada önemli trafik kargaşaları yaşandı.söylediğiniz gibi eğitim şart. ama bu sadece bozcaada halkı için geçerli değil.5 yolun birleştiği adanın en önemli meydanında otobüs durup içindeki şoför uykuya dalıyorsa ve arkasındaki araçlar konvoy misali uzayıp gidiyorsa eğitimi biraz daha kapsamlı tutmak gerektiğini söylemek isterim.bozcaadada park yapılacak yerler ve park yapılması yasak olan yerler kişisel çıkarlar için düzenlenmemesi gerektiğini düşünmekteyim.çınarçarşı caddesindeki park yasağı trafiğin düzenli halde akması amacıyla çok sevindirici...( trafik akmasada) fakat, park yasağı sadece arabalara değil her türlü motorlu araçlarıda (atv,mobilet v.s) kapsaması gerektiğini ve bu yolun belli bir kısmının sadece yayalara açılması gerektiğini düşünüyorum.araçlar kaldırıma paralel park edebilir,dik park edemez, araba park edemez, motorsikler park edebilir gibi kuralları çok mantıklı bulmuyorum.park yasaksa yasaktır.eğer bunda çifte satndart varsa o yasağın bi anlamı kalmaz. sevgi ve saygılarımla...