E-(nayi)Değirmen Nedir?

E-(nayi)Değirmen (ki bundan sonra Enayi Değirmen olarak anılacaktır, zira yazılışı zorluyor insanı) subjektif, katılımcı, periyodları belirsiz, asla herhangibir şeye alternatif olmayan, ama itirazı da esas kabul eden enayi birşeydir.
"Okuram kardaş yazı bilmem/
Bu yazı da gördük, gelecek yazı bilmem"
diyen ozanın aksine burada okuyan herkes hemen yazmalıdır: Yorum yaparak ve yazar olarak.
Blog, Bozcaada Derneği üyeleri dışındakilere de doğal olarak açık olduğundan, üyeler tarafından bilinen bazı konular tekrar edilebilir.

Enayi Değirmen Niye Var?

Bozcaada haberlerini düzenli olarak aldığımız E-Değirmen'in yayınının bir süreliğine kesilmesi ve bir enayinin bir kereliğine diye yola çıktığı halde, adaseverlerin ısrarı üzerine Bozcaada ve ilgili herşey üzerine yazılsın ve herkes katılsın diye var.

Şimdi bırakın kendinizi, içinizde bir Ada imgesi, ve..
itiraz edin:
İtiraz değişim, değişim yaşamdır.
Kısaca "İtiraz Esastır"

20 Temmuz 2007 Cuma

Enayi Değirmen Sayı - 7 -

* Gelen mailler beni uyardı: Blogta benden kaynaklanmayan teknik bir sorun oluşmuş ve yaklaşık 15 günlük yazılar okunamamış. Neyse, blogger teknik ekibi sorunu çözdü. Uyarılar için teşekkür ederim.

* Yatçılar geçen hafta sonu Ada'yı bir günde ihya edip gittiler.

* Şairin Günü programı 18 Temmuz itibariyle belli oldu. En azından Şarap Tadım Günleri'nden daha hızlı. Enayi Değirmen'de çıkan yazıların da bu hızda belli bir ölçüde etkili olduğunu hissediyorum. Program detayları için tıklayın...
Bu festival ve özel günler için bir koordinasyon kurulunun oluşturulmasını öneriyorum. Hatta hemen ve gelecek yılın taslak programını hazırlamak için. Hatırlarsanız yine Bozcaada Derneği'nin düzenlediği Ütopya toplantıları ile Uçurtma Festivali başka gün yokmuş gibi aynı tarihlere denk gelmişti.

* Seçim için Ada'dan gidenlerin yanısıra, kaçıp gelenlerin de sayısının az olmaması Ada'yı beklenen sakinliğe sokmadı. Geçen yıl Temmuz ayının aynı dönemine göre Ada'da daha fazla insan olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Düzeltme:
Cuma gecesi saat 22.00 itibariyle son durum:
Ada bugün boşaldı. Havanın da soğumasıyla birlikte 2006 yılı Temmuz ayına dönüş yaptık. Pazartesi gününü Adalı esnaf merakla - siyasi ve ticari merakla - beklemekte. Ben ne yalan söyleyeyim, biliyorum: Ada yeniden dolacak, iktidar pek değişmeyecek.
Sürpriz; bir - birbuçuk yıl sonra...Seçim sath-ı mailinden başka bir eğik düzleme doğru yolculuk var ufukta........

* TALAYLAR SEKTÖR MÜ DEĞİŞTİRİYOR?
(12.07.07 tarihli Posta Gazetesi'nden)


* Yeni trafik düzenlemesi çerçevesinde zaman zaman ihlaller yaşansa da, geçen yıllara oranla trafikte anlamlı bir düzelme olduğu gözleniyor. Emeği geçen sivil, bürokrat, teknokrat herkesin eline sağlık.
Umulur ki bu bir yıllık bir deneme olarak kalmaz ve gelişerek devam eder.


* Yapı Kredi her yıl olduğu gibi bu yıl da mobil şubesini hizmete sundu. Mobil şube Ağustos sonuna kadar açık olacak.

* Enayi Değirmen'de yazılanlardan rahatsız olanlar varmış.
Slogan bellidir: " İtiraz Esastır!"
İtirazı olan yazar. Blog ortamı "derinden demokrasi" yapılan yerler değil. Konu ile ilgili düşünceleri olan herkesin yorum yapma imkanı var; gerçek adıyla ya da rumuz kullanarak.
Ayrıca, yazar olmak için gerekli tek şart bir gmail hesabı olmak. Başka bir önkoşul, seçim, eleme yok. Mevcut yasaların ihlal edilmemesi gerekiyor, doğal olarak.
Spam dışındaki her türlü yazı, yorum, resim dosya,... noktasına dokunulmaksızın blogta yayınlanıyor. Moderasyon yok.

Rahatsızlık duyanları (neden rahatsızlık duyulduğunu da kavrayabilmiş değilim, yazılanlardan hangisi gerçek değil?) bizler duymadığımız sürece "derin" bir entellektüel anlam ifade ederler.
O kadar...
Hayata katkıda bulunanlar ise sorunları ifade edenler ve muhtemel cevapları çeşitlendirerek arayanlardır.

Enayi

Hiç yorum yok: