E-(nayi)Değirmen Nedir?

E-(nayi)Değirmen (ki bundan sonra Enayi Değirmen olarak anılacaktır, zira yazılışı zorluyor insanı) subjektif, katılımcı, periyodları belirsiz, asla herhangibir şeye alternatif olmayan, ama itirazı da esas kabul eden enayi birşeydir.
"Okuram kardaş yazı bilmem/
Bu yazı da gördük, gelecek yazı bilmem"
diyen ozanın aksine burada okuyan herkes hemen yazmalıdır: Yorum yaparak ve yazar olarak.
Blog, Bozcaada Derneği üyeleri dışındakilere de doğal olarak açık olduğundan, üyeler tarafından bilinen bazı konular tekrar edilebilir.

Enayi Değirmen Niye Var?

Bozcaada haberlerini düzenli olarak aldığımız E-Değirmen'in yayınının bir süreliğine kesilmesi ve bir enayinin bir kereliğine diye yola çıktığı halde, adaseverlerin ısrarı üzerine Bozcaada ve ilgili herşey üzerine yazılsın ve herkes katılsın diye var.

Şimdi bırakın kendinizi, içinizde bir Ada imgesi, ve..
itiraz edin:
İtiraz değişim, değişim yaşamdır.
Kısaca "İtiraz Esastır"

3 Temmuz 2007 Salı

Enayi Değirmen Sayı - 5 -

Sıcaklar bitti, rüzgar geri döndü. Ortalık toz duman.
Yaklaşık bir ay oldu blog yayınlananı.
Bir ayda toplam 10 yazı yazılmış.
Toplam 285 tekil ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiş blog.
Toplam 1698 sayfa görüntülenmiş.
Ne yazık ki bu ziyaretçilerin önemli bir bölümü grup dışı
ziyaretçiler. Yaklaşık 30 - 35 faal gruptan gelen ziyaretçi var.
2 faal yazar var: Enayi ve Foto(E)nayi.
Sonuç olarak adaseverlerin katılımının minimum düzeyde kaldığı, düşüncelerin paylaşılmadığı, eleştirilerin olmadığı bir blog durumunda Enayi Değirmen. Ama güzel olan, gruptaki adaseverler sevmese de dışarıdan giderek artan ziyaretçi sayısı. Gerçek katılım da bu olsa gerek, demokrasinin derinden olmayanı, kendiliğinden olanı...

Enayi Değirmen'de yazılan konular içinde sonuç alınan, en azından olumlu çabalar gözlenen iki - üç olay var:

Birincisi sivil insiyatifin yönetim ile olan işbirliği sonucunda trafikte görünen iyileşme.

İkincisi ise aydınlatmadaki çabalar. Sadece kilise değil, artık Alay Bey Camii minaresi de aydınlatılıyor. Tam olarak bu kastedilmemiş olsa bile buraya yazılanların okunduğunun bir işareti.
Hatta sineklerle mücadele bile sayılabilir olumlu sonuçlar arasında, bu saatte havadan ilaçlama manasız da olsa, iyiniyetli bir girişimdir.
Kentçi ve çevreci dostlardan ses çıkmayıp, yönetimin kendiliğinden bunları yapması durumunda kimin yapılanları eleştirmeye hakkı olabilir rakı sofralarında!

Toz, organizasyonlardaki gecikme ve düzensizlik ise sürmekte olan sorunlar.
Mesela; Ağustos başında her yıl yapılan Şair'in Günü bu yıl yapılacak mıdır?
Konuk gelecek midir?
Kimdir?
Okumalar geçen yıl bittiğine göre bu yıl yeniden mi başlayacaktır?
Tadım Günlerinde olduğu gibi program bir gün önce mi belli olacaktır?
Beni ve diğer işletmecileri, bu organizasyonla ilgili arayan konuklara ne diyeceğimiz konusunda, topu nasıl taca atacağımız konusunda ödüllü yarışma düzenliyoruz. Enayi Değirmen, En İyi Kıvıran Cümle'yi bulana bir şişe gelincik şerbeti veriyor!

Mavitay ile ilgili bir satır bile yazılmamış olması, toplumsal sorumluluk konusunda ne kadar duyarlı olduğumuzun da bir göstergesi olarak -hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde- blog tarihinde yerini aldı. Belki "Don Kişot'a Dair' de gözden kaçmıştır:
"Hatta, denilebilir ki Don Kişot’un tek tek her yenilgisi onun nihai zaferinin bir muştusudur. Çünkü, onun derdi yenilgiden uğrayacağı kayıp değildi; zaferin gerekirliğine ve gerekliliğine olan inancı, giriştiği işin doğruluğu ve haklılığıydı."

Enayi

P.S. FotoE(nayi)' nin son bildirisine yapılan yorum, Foto E(nayi)'nin bildiriyi düzenleme çabaları sonucunda kaybolmuş görünüyor. Yorumcudan eğer bloğu okumaya devam ediyorsa bu beğenilen yorumu, tekrardan eklemesini rica ediyorum. İlgili yer de sayı 4 olmalı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yorum ilgili yere yazılmıştır. Yazılarım süreklilik arz edecektir...

enayi dedi ki...

el-aman proletarian@ Teşekkür ederim. Enayi Değirmen'de yazar olmak istiyorsan bir gmail adresi gönderiver ve ilk yazı olarak da alakasız yere yazdığın (alakalı yer yok zaten veya her yer alakalı da denilebilir) Özdemir Asaf'ın Değirmen'ini yaz, yakışır.