E-(nayi)Değirmen Nedir?

E-(nayi)Değirmen (ki bundan sonra Enayi Değirmen olarak anılacaktır, zira yazılışı zorluyor insanı) subjektif, katılımcı, periyodları belirsiz, asla herhangibir şeye alternatif olmayan, ama itirazı da esas kabul eden enayi birşeydir.
"Okuram kardaş yazı bilmem/
Bu yazı da gördük, gelecek yazı bilmem"
diyen ozanın aksine burada okuyan herkes hemen yazmalıdır: Yorum yaparak ve yazar olarak.
Blog, Bozcaada Derneği üyeleri dışındakilere de doğal olarak açık olduğundan, üyeler tarafından bilinen bazı konular tekrar edilebilir.

Enayi Değirmen Niye Var?

Bozcaada haberlerini düzenli olarak aldığımız E-Değirmen'in yayınının bir süreliğine kesilmesi ve bir enayinin bir kereliğine diye yola çıktığı halde, adaseverlerin ısrarı üzerine Bozcaada ve ilgili herşey üzerine yazılsın ve herkes katılsın diye var.

Şimdi bırakın kendinizi, içinizde bir Ada imgesi, ve..
itiraz edin:
İtiraz değişim, değişim yaşamdır.
Kısaca "İtiraz Esastır"

18 Haziran 2007 Pazartesi

Enayi Değirmen Sayı - 3 -

***Bozcaada'ya sizleri beklerken 37 davetsiz konuk geldi: Küçük bir tekneyle Yunanistan'a kaçmak isteyen çoğunluğu Iraklı 37 mülteci bir süredir Ada'da konuk ediliyor. (Bilgi eksik olabilir, muhabirler tembel çıktı)

*** Ada'dan görüntüler...Yayla Heparı'ya teşekkür ediyo
r, devamını bekliyorum. ........................................CORNER mi? OFSAYT mı?......................................


*** Şarap Tadım Günleri ile ilgili ilk program TALAY'dan geldi.
Geç de olsa, öncü olmak her zaman farklıdır. Hüsrev İsfendiyaroğlu 23 Haziran günü saat 19.30'da geleneksel Brezilya ve Arjantin müziğinden oluşan bir dinleti sunacak. Başka hangi üretici katılacak, ne yapılacak bilinmiyor.
Acelemiz yok, her yıl olduğu gibi cuma günü öğleden sonra nasıl olsa A4'e siyah beyaz fotokopiler dağıtılır...

***Trafik ile ilgili sevindirici bir gelişme: Ana caddeler dışında Ada sokakları 06.00 - 13.00 saatleri haricinde trafiğe kapatılıyor. Ayrıntılar yakında...

***Adalı Kadınlar'ın yaz için düzenlediği etkinliklerin iptal edildiği duyuldu. Sebebine ulaşamadım. Bilenler yazarsa memnun olacağız.

***İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği yayın organı BARAKA Mayıs 2007 sayısında Bozcaada'yı kapak yaptı.


*** 20 Haziran'dan itibaren inşaat yasağı başlıyor.

*** Elektrik ve su kesintileri insanları bezdiriyor.

*** Mavitay açılıyor. Davetiyeniz aşağıda:

*** Bu yaz da geçen yıl olduğu gibi bol karasinekli ve sivrisinekli günlerin uzakta olmadığına ilişkin işaretleri Haziran ayında almış durumdayız. Bozcaada'da herkes çevreci ya, ondan olsa gerek her türlü hayvanı seviyor ve koruyoruz.
Nedense, mesela global ısınma konusunda ve diğer konularda çok bilgili çevreci dostlarımız sinekle mücadele konusunda nasıl bir yol göstericiliği yapmışlar, nasıl bir katkıda bulunmuşlar merak etmekteyim. Bilen varsa öğrenmek isterim.
Bir yeri sevmenin ne demek olduğunu da ben tam çözemedim: Benim bildiğim katkıda bulunmak ve katma değer sağlamaktır.
İpe dizilen hava kabarcıkları mıdır?

*** Enayi Değirmen'e katkıda bulunan ve yorum yazanlara, eleştirenlere, trafik sorununun çözümüne sivil-bürokrat katkıda bulunanlara, Talay'a teşekkür, hava kabarcıklarına ise teessüf ederim.
Bir de istatistiki bilgi ve buna bağlı bir saptama: bu bloğu okuyanların sayısı 60 kişi civarında. 60 kişinin 20 kişisi ise grupla alakası olmayan, dışarıdan gelen ziyaretçiler(daha net bilgi vermek gerekirse bu 20 nin çoğu sadece Mavitay duyurusunu okumaya gelenler). Yani gruba kayıtlı yaklaşık her beş kişiden biri grup ile başka bir deyişle Bozcaada ile ilgileniyor. Tabi grubumuz eğitim ve ekonomik düzeyi yüksek kişilerden oluşuyor ya, vakitler yetmiyor herhalde...

Her nedense yöneticileri eleştirmek ise sınır tanımıyor.

Enayi

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Melih abi, yayınlamış olduğun E-(nayi)Değirmen gerçekten çok güzel. E-(nayi)Değirmenin devam etmesi dileği ile...

berna dedi ki...

Madem sinek konusunda bir cozum yok,ben acilen psikolog bekliyorum adaya,ciddi terapiye ihtiyacim var.Aslinda hayatima renk katiyorlar bu s-inekler.Zira bir yandan domates dograrken misal,bacagima konanlarla da mucadele ediyorum,bilgisayar oyunu gibi.hele iki eliniz doluyken cok eglenceli bir hal aliyor.Plajdakilere de aktivite oluyor ayni zamanda oyle yan gelip yatmak yok,,vucudunuzdan isiriklar alan sinekleri kovalarken ayni zamanda spor da yapmis oluyorlar.
Ayrica adada hava su anda cok cok sicak.Haber veriyim dedim...
Berna...

enayi dedi ki...

Bugün 21 Haziran Perşembe ve Şarap Tadım Günlerinde Talay dışında kimin ne yapacağı belli değil. Bu arada Talay'a da diğer üreticileri organize etmediği için bu saatten sonra tessüf etmeye başlıyorum.