OZANIN GÜNÜ ve İLYADA OKUMASI
Bu etkinlikten bir hafta sonra yazmak, üstelik iş yoğunluğundan katılamadığı bir etkinliği yazmak yine Enayi'ye kaldı.
Başımızı kaşıyacak vakit yok, ama aşağıda gördüğünüz gibi bazen fırsatlar yaratılıyor.
Bu arada kitle turizmine yönelme süreci gittikçe hız kazanmaya başladı.
Sürdürülebilir turizm ise ilgi bekliyor. Allahtan ulaşım, iklim, sit alanı, .... gibi kendiliğinden olan etmenler var da bir süre daha sürdürülebilir kılıyor turizmi. Ama müdahalenin şart olduğu günler böyle giderse pek uzak değil.
Gelelim etkinliğe....
3 Ağustos akşamı Salhane'de yoğun sayılabilecek bir katılımla yılın ozanı Refik Durbaş şiirlerini okudu. 2 saat süren bu şiir dinletisi sırasında TALAY'ın bu etkinlik için özel olarak hazırladığı şaraplar içildi. TALAY bunu her sene yapıyor.
Akşam yemeği Koreli Restoran'da 30-40 kişilik bir grup olarak yenildi. Hazırlanan masa beğeni topladı. TALAY ve ÇAMLIBAĞ şarapları içildi.
Derneğin anlaşılmaz katı tutumu bu yemekte de sürdü: Herkes şarap içmeye mecbur kılındı. Aslan rakıcılar verdikleri mücadeleyi kazanarak rakılarını afiyetle içtiler.
Enayi Değirmen olarak şaraba karşı değiliz, rakı da içilebilir bir sıvıdır ve en az şarap kadar keyif vericidir. Dernek yönetiminin bu ayrımcı tavrını tekrar ve şiddetle protesto ediyoruz. Herkes istediği şeyi içsin...
4 Ağustos sabahı saat 06.00 sularında Arka Deniz'de buluşuldu. Sert esen poyraza karşı İlyada okundu. 2 saat süren etkinlik boyunca Bozcaada Derneği ve Martı Restoran'ın ikramları katılımcıları memnun etti.
Saat 13.00'te arabalı ile karşıya geçilerek Troia Vakfı organizasyonu ile arkeolog Rüstem Aslan önderliğinde Troya'ya gidildi. Katılanların ifadelerine göre Vakıf bu organizasyonda zayıf kaldı.
Saat 20.30'da Ayana Ateş Gecesi düzenlendi. Katılanların ifadelerine göre en çok keyif alınan etkinlikti: Yakılan ateş, meşaleler, şarap ve müzik gecenin anahtar sözcükleriydi.
SONUÇ:
* Başta bu etkinliğin kurucusu ve ısrarla sürdürülmesini sağlayan Haluk Şahin ve dernek yöneticileri, kaymakamlık, belediye, jandarma Bozcaada halkından kocaman bir teşekkürü hakettiler.
* Talay ve Çamlıbağ şarapları Bozcaada'daki tüm etkinliklerde olduğu gibi buraya da katkılarını sürdürdüler. Koreli ve Martı da üzerlerine düşenleri yaptılar. Ada'nın en kalabalık günlerinde odalarını etkinlik kapsamında gelen konuklara açan konaklama tesisleri de teşekkürü hakkedenlerden.
* Asıl genç müzisyenler bu senenin yıldızları idiler. Hem etkinlik sırasında hem de sokaklarda yaptıkları müzik Bozcaada'ya zenginlik kattı.
* Her senekinden farklı olarak değişik mekanların etkinlik çerçevesinde kullanılması altı çizilecek bir yenilikti. Seneye de uygulanmasını dileriz.
Gelelim enayiliklere:
1- Organizasyon geç duyuruldu.
2- Etkinliğin adı muhtelif: Ozanın Günü mü? Şairin Günü mü? Bunu da halletmek gerek. Bir duyuruda biri, diğer bir yazıda öbürü olunca olmuyor.
3- Bu etkinlik için hep kullanılacak bir logo şart.
4- Troia Vakfı herhalde seneye etkinlik kapsamına dahil edilmeyecek. İşler iyi giderken sizin dışınızdan bir unsurun teklemesi keyif kaçırıcı. Seneye pekala Dernek etkinliğin Troya ayağını da üstlenebilir.
5- Ada'da Talay ve Çamlıbağ dışında herşeyini Ada'dan kazanan başkaları yok galiba.
Var mıdır?
6- Özellikle Akın Bey ve Haluk Bey'in üstün gayretleri ile kotarılan bu etkinlik bize bir kez daha şunu gösterdi ki bu işler organize işler. Önceden planlanması gereken ve elbirliği ile kotarılması gereken işler. İşleri birkaç kişiye yıkıp uzaktan bakmakla olmuyor. Plansızlık, programsızlık bize yakışmıyor.
Bu ve benzer etkinliklerin bir yıl önceden hiç değilse taslaklarının hazırlanması ve Ada'daki tüm etkinlikler için bir eşgüdüm kurulunun oluşturulması artık bir ihtiyaç olarak kendini gösteriyor.
Son olarak, bu sayıdaki yazım hataları, ifade bozuklukları, unutulanlar ve diğer hatalar için özür dilerim.
Yazı büyük bir gürültü, kargaşa ortamında, kahvaltı-öğle yemeği servisi sırasında, en az 20-30 kere ara verilerek yazıldı. Ama bu üzerinde durulması gereken organizasyonla ilgili kimseden ses seda çıkmayınca yazmak bir mecburiyet halini almıştı. İlk fırsatta tekrar düzenleyeceğim. Basında çıkanları ekleyeceğim.
Enayi
E-(nayi)Değirmen Nedir?
E-(nayi)Değirmen (ki bundan sonra Enayi Değirmen olarak anılacaktır, zira yazılışı zorluyor insanı) subjektif, katılımcı, periyodları belirsiz, asla herhangibir şeye alternatif olmayan, ama itirazı da esas kabul eden enayi birşeydir.
"Okuram kardaş yazı bilmem/
Bu yazı da gördük, gelecek yazı bilmem"
diyen ozanın aksine burada okuyan herkes hemen yazmalıdır: Yorum yaparak ve yazar olarak.
Blog, Bozcaada Derneği üyeleri dışındakilere de doğal olarak açık olduğundan, üyeler tarafından bilinen bazı konular tekrar edilebilir.
"Okuram kardaş yazı bilmem/
Bu yazı da gördük, gelecek yazı bilmem"
diyen ozanın aksine burada okuyan herkes hemen yazmalıdır: Yorum yaparak ve yazar olarak.
Blog, Bozcaada Derneği üyeleri dışındakilere de doğal olarak açık olduğundan, üyeler tarafından bilinen bazı konular tekrar edilebilir.
Enayi Değirmen Niye Var?
Bozcaada haberlerini düzenli olarak aldığımız E-Değirmen'in yayınının bir süreliğine kesilmesi ve bir enayinin bir kereliğine diye yola çıktığı halde, adaseverlerin ısrarı üzerine Bozcaada ve ilgili herşey üzerine yazılsın ve herkes katılsın diye var.
Şimdi bırakın kendinizi, içinizde bir Ada imgesi, ve..
itiraz edin:
İtiraz değişim, değişim yaşamdır.
Kısaca "İtiraz Esastır"
Şimdi bırakın kendinizi, içinizde bir Ada imgesi, ve..
itiraz edin:
İtiraz değişim, değişim yaşamdır.
Kısaca "İtiraz Esastır"
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Etkinliği izlemeyen birinden okumak bu kadar keyifli olabilir ancak. Gitmiş kadar olduk. Parmaklarınıza sağlık.
Yorum Gönder